Heraanleg Pastorijstraat

Heraanleg Pastorijstraat

Beste ouder,

Zoals je wellicht al vernomen hebt, maakt het lokaal bestuur werk van de heraanleg van de Pastorijstraat. De eerste fase van die werken ging in april van start in de Ballaarweg. Tijdens deze fase waren er nog geen werken in de Pastorijstraat zelf. Daar komt weldra verandering in.

Vanaf maandag 3 juni vinden er namelijk voorbereidende werken in de Pastorijstraat plaats:

  • De Pastorijstraat wordt afgesloten voor doorgaand verkeer in beide richtingen.
  • Er is een omleiding voorzien via Bevelsesteenweg – Heibergstraat – Itegembaan.
  • Door de werken is er minder parking aanwezig aan de school zelf.

Tegelijkertijd voeren de nutsmaatschappijen ook werken uit aan de fietsverbinding Ballaarweg – Dokter Van der Borghtstraat:

  • Deze werken starten op 3 juni en nemen 5 werkdagen in beslag.
  • Tijdens deze werken is de fietsverbinding niet toegankelijk. Er is geen doorgaand verkeer mogelijk.
  • Voor fietsers is er een alternatieve route voorzien via het kruispunt Markt/Legrellestraat.
  • De politie houdt bij de start- en einduren van de scholen een oogje in het zeil op dat kruispunt.

Kom te voet of met de fiets naar school

Hou vanaf juni rekening met de werken aan de fietsverbinding en in de Pastorijstraat. Wij hopen dat de hinder tijdens deze werken beperkt blijft, de school blijft ook bereikbaar. Maar voorzie wel wat extra tijd om tijdig op school te geraken. Er gelden omleidingen en we kunnen bovendien niet altijd garanderen dat je tot vlak voor de school kan rijden. Als het kan, raden we aan om zoveel mogelijk te voet of met de fiets naar school te komen. Op die manier ben je veel vlotter ter plaatse. Kom je toch met de wagen, gebruik dan de parkeerplaatsen op de Markt en breng je kind verder te voet naar de schoolpoort. Op die manier bespaar je jezelf heel wat frustraties en blijf je uit de eventuele verkeerschaos die aan de kerk en in de schoolomgeving kan plaatsvinden.

Als je nog vragen hebt, kan je steeds contact opnemen via openbarewerken@berlaar.be of 03 410 19 00 (elke werkdag van 8.30 tot 12.15 uur en 13.30 tot 16.30 uur).

Wil je op de hoogte blijven van de werken? Neem dan regelmatig een kijkje op onze website en schrijf je in voor de digitale nieuwsbrief die voor deze werken werd opgesteld. Dat kan door te surfen naar www.berlaar.be/pastorijstraat. Zo ben je steeds op de hoogte van de laatste stand van zaken.

met vriendelijke groeten,
namens het college van burgemeester en schepenen,

Download “Heraanleg-Pastorijstraat.pdf” Heraanleg-Pastorijstraat.pdf – 35 keer gedownload – 80 KB

 

    

3139 x bedankt!

❗️De winactie van Jules 📸 is afgelopen ! Zowel voor mij als voor mijn kleuters was dit een hele belevenis ! Knutselen, schilderen, klasdoorbrekend werken met 6de leerjaar, poseren voor de foto,… we hebben er met plezier heel wat tijd ingestoken ! Ik ben dan ook terecht fier om te zeggen dat we een 3de plaats 🥉 (van de 67 deelnemers) hebben behaald met meer dan 3000 likes op onze foto!👍💪👊👏😍 We grijpen net naast de hoofdprijs, maar toch allemaal een welgemeende ‘DANKJEWEL💋‘ om onze foto massaal te liken en te delen ! 😘👏

Proficiat aan de winnaars van de Jules fietshelmen !

Juf Valerie en alle kleuters van 2K

Wij zijn op zoek naar katoenen stofjes !!!

Heb je thuis nog restjes katoen liggen? Of heb je een katoenen laken met een toffe print? Wij kunnen het goed gebruiken.

Wat? Katoenen stof waar een vierkant van 20 cm x 20 cm uitgeknipt kan worden.

Waar verzamelen? In de grote hal.

Wanneer? Graag voor de paasvakantie.

ALVAST HARTELIJKE DANK !!!